10 jaar Duurzaam Soesterkwartier heeft de wijk zichtbaar veranderd

Op 4 april 2019 vierden de leden en niet-leden van Duurzaam Soesterkwartier het 10 jarig bestaan van deze Vereniging. Nadat in 2009 de duurzaamheidsdagen voor de Wagenwerkplaats werden gehouden, ging een tiental bewoners van de wijk direct uiteen om aan de slag te gaan in een viertal werkgroepen. In de loop van 10 jaar zijn 15 werkgroepen actief (geweest) met duurzame maatregelen die de wijk zichtbaar hebben veranderd. Met elkaar samenwerken is het credo, om tijd, arbeid en kosten te besparen in de investeringen in huis, tuin, buurt en in het vervoer, om er zelf beter van te worden.

 Een verslag vindt u hier, wie het foto-verslag wil lezen: ga naar wijkwebsite-Soesterkwartier

Lid worden? KLIK HIER.

buurtbakfiets

Bekijk de kaart met duurzame maatregelen en activiteiten in het Soesterkwartier. Een deel daarvan is bereikt door inspanningen van leden van onze vereniging.


Actueel:

  • Afgelopen november is de Samen Duurzaam Deal ondertekend door een groot aantal organisaties. Duurzaam Soesterkwartier gaat zorgen voor actieve communicatie en met enthousiasme in de wijk het elektrisch autodelen promoten bij zowel bewoners als ondernemers in het Soesterkwartier! Lees verder.
  • Afgelopen maandag 20 mei vond de inspiratiemiddag Amersfoort Zwerfafval Vrij plaats in theater de Flint. Ruim 150 deelnemers bespraken alles wat rond dit thema denkbaar is. Fokke de Jong was namens Duurzaam Soesterkwartier één van de 4 sprekers van deze middag. Lees verder.
  • 10 jaar Duurzaam Soesterkwartier heeft de wijk zichtbaar veranderd - een terugblik
  • Werkgroep energietransitie gaat aan de slag...
  • Wat is cv optimalisatie en waarom wil je het? Een filmpje laat het op een toegankelijke manier zien.

We zetten ons in voor de volgende thema’s: