Op woensdag 29 mei 2019 geeft wethouder Kraanen de aftrap van Steenbreek Openbare Ruimte. Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ roept de gemeente Amersfoort inwoners op om ideeën in te zenden om de openbare ruimte te vergroenen.

Samen maken we de stad groener

Steenbreek Openbare Ruimte gaat over het vervangen van overbodige bestrating door groen. Hiermee geven we ruimte voor het opvangen van regenwater tijdens hoosbuien, bieden we verkoeling tijdens hitte en voedsel voor insecten en vogels. De campagne duurt in totaal vier jaar en jaarlijks selecteren we een aantal wijken. Dit jaar starten we in de wijken Nieuwland, Hooglanderveen, Soesterkwartier en Bergkwartier. Bewoners krijgen vanaf 29 mei tot en met 30 juni 2019 de gelegenheid om een vergroeningskans in te dienen. De uitvoering vindt plaats in het plantseizoen 2019-2020.

Aftrap campagne

Tevens ben u van harte welkom om bij de aftrap te zijn. Deze start om 15:00 uur ter hoogte van de Bitterkruid 61 te Nieuwland. Wethouder Kraanen vergroent daar de ruimte rondom een drietal bomen (de zogenaamde boomspiegels). Voor meer informatie kunt u kijken op www.amersfoort.nl/steenbreek of neem contact met ons op: Lotte Kester 06-15188366 of Huseyin Pinar 06-38313613.

Samen Duurzaam Deal voor eclectisch autodelen en laadinfrastructuur.

Afgelopen november is de Samen Duurzaam Deal ondertekend door de Gemeente Amersfoort, WeDriveSolar, Buurauto, Allego, FastNed, Ezymobility, Van Poelgeest, Duurzaam Nieuwland, Duurzaam Amersfoort-Zuid en Duurzaam Soesterkwartier. Inmiddels hebben een heel aantal bedrijven zich aangesloten bij de missie: “500 elektrische deelauto’s in 2022”, zie ook alle deelnemers op: https://duurzaam033.nl/project/4920

Op 4 april 2019 vierden de leden en niet-leden van Duurzaam Soesterkwartier het 10 jarig bestaan van deze Vereniging. Nadat in 2009 de duurzaamheidsdagen voor de Wagenwerkplaats werden gehouden, ging een tiental bewoners van de wijk direct uiteen om aan de slag te gaan in een viertal werkgroepen. In de loop van 10 jaar zijn 15 werkgroepen actief (geweest) met duurzame maatregelen die de wijk zichtbaar hebben veranderd. Met elkaar samenwerken is het credo, om tijd, arbeid en kosten te besparen in de investeringen in huis, tuin, buurt en in het vervoer, om er zelf beter van te worden.

Op 8 november 2018 werd de duurzame deal (Samen Duurzaam Deal voor E-autodelen & Laadinfra) ondertekend om samen met een groot aantal partijen 500 elektrische deelauto’s te laten rijden in 2022 in Amersfoort. Duurzaam Soesterkwartier is een van de initiatiefnemers en onze collegas van Duurzaam Nieuwland en Amersfoort-Zuid ondertekenden deze deal ook.

Op de Dag van de Duurzaamheid, woensdag 10 oktober 2018, kunnen inwoners uit Amersfoort en omstreken gratis, uit rioolwater geproduceerde, kunstmestkorrels ophalen.

Inwoners zijn van harte welkom op de rioolwaterzuivering Amersfoort, tussen 10.00 en 14.00 uur aan de Neonweg 30, industrieterrein de Isselt.