Samen Duurzaam Deal voor eclectisch autodelen en laadinfrastructuur.

Afgelopen november is de Samen Duurzaam Deal ondertekend door de Gemeente Amersfoort, WeDriveSolar, Buurauto, Allego, FastNed, Ezymobility, Van Poelgeest, Duurzaam Nieuwland, Duurzaam Amersfoort-Zuid en Duurzaam Soesterkwartier. Inmiddels hebben een heel aantal bedrijven zich aangesloten bij de missie: “500 elektrische deelauto’s in 2022”, zie ook alle deelnemers op: https://duurzaam033.nl/project/4920

Op 4 april 2019 vierden de leden en niet-leden van Duurzaam Soesterkwartier het 10 jarig bestaan van deze Vereniging. Nadat in 2009 de duurzaamheidsdagen voor de Wagenwerkplaats werden gehouden, ging een tiental bewoners van de wijk direct uiteen om aan de slag te gaan in een viertal werkgroepen. In de loop van 10 jaar zijn 15 werkgroepen actief (geweest) met duurzame maatregelen die de wijk zichtbaar hebben veranderd. Met elkaar samenwerken is het credo, om tijd, arbeid en kosten te besparen in de investeringen in huis, tuin, buurt en in het vervoer, om er zelf beter van te worden.

Op 8 november 2018 werd de duurzame deal (Samen Duurzaam Deal voor E-autodelen & Laadinfra) ondertekend om samen met een groot aantal partijen 500 elektrische deelauto’s te laten rijden in 2022 in Amersfoort. Duurzaam Soesterkwartier is een van de initiatiefnemers en onze collegas van Duurzaam Nieuwland en Amersfoort-Zuid ondertekenden deze deal ook.

Op de Dag van de Duurzaamheid, woensdag 10 oktober 2018, kunnen inwoners uit Amersfoort en omstreken gratis, uit rioolwater geproduceerde, kunstmestkorrels ophalen.

Inwoners zijn van harte welkom op de rioolwaterzuivering Amersfoort, tussen 10.00 en 14.00 uur aan de Neonweg 30, industrieterrein de Isselt.

Op woensdag 23 mei organiseerde Vereniging Duurzaam Soesterkwartier haar jaar event op een unieke locatie: het Kringloopcentrum op de Isselt.
Fokke de Jong trapte de avond af met een terugblik op de activiteiten van de vereniging. Annie Tiekstra nam het stokje over en leidde ons door de wereld van het afval en vooral het vermijden ervan. Inspirerende verhalen van mensen die elk op hun eigen manier bezig zijn met het afvalvraagstuk:

  • Jessie Kroon vertelde over haar Zero Waste lifestyle.
  • De Nieuwe Graanschuur promootte hun verpakkingsarme winkel, ook het voedsel collectief is aanwezig.
  • Hemmo Hagedooren, Rova medewerker, vertelde over initiatieven om afvalstromen te scheiden en te beperken.

 Een uitgebreid verslag van de avond vindt u op soesterkwartier.info