Straatambassadeurs
Yvonne Feuerhahn


Het project Roerstraat is inmiddels succesvol afgesloten en is klaar voor het volgend stookseizoen. Begin Juni 2010 zijn de spouwmuren van dertien woningen in de Roerstraat afgevuld met isolatiemateriaal. Hiermee is het samenwerkingsproject in de straat afgerond en zijn de woningen klaar voor de volgende winter. In mei was de glaszetter al in de straat gekomen die de enkelvoudige ramen heeft vervangen door HR++ glas. 

Yvonne Feuerhahn, initiatiefneemster en straatambassadeur, is blij met het behaalde resultaat. "Ik wilde graag mijn eigen huis opknappen en merkte dat veel buren eigenlijk ook wel wilde, maar er tegenop zagen. Door het samen te doen, hebben uiteindelijk wel 12 buren uit ons kleine straatje eenvoudig kunnen instappen. Doordat we maar een keer voorrijdkosten hoefde te betalen, hebben we bovendien flink wat geld bespaard!.

Isolatie in de Roerstraat

Op de websites van het Klimaatstraatfeest.nl en HIER.nu is een artikel te lezen over het behaalde resultaat in de Roerstraat. "Spaarlampen indraaien en tochtwering op je brievenbus plaatsen. Alle kleine initiatieven besparen energie en leveren klimaatpunten op. De bewoners van de Roerstraat in Amersfoort houden wel van aanpakken want zij gaan op grote schaal energie besparen doordat ze hun muren hebben geïsoleerd." Lees verder op de website van het Klimaatstraatfeest.nl of HIER.nu.