Groen in de wijk maakt dat het prettiger toeven is. Is er in de buurt van jouw woning een plek die je graag mooier wilt zien? Is er bijvoorbeeld een plantsoen vol prikkelbosjes, een kaal grasveld met zwerfvuil, een groot stuk kale stoeptegels of een boomspiegel vol zand en poep waar jij graag een groentetuin, speelplaats of bloemenweide ziet? Vereniging Duurzaam Soesterkwartier denkt graag mee: de werkgroep SZAAI GROEN heeft als hoofddoel SAAI groen fraaier te maken door groen te ZAAIEN. Maar natuurlijk hoeft je initiatief niet alleen met groen te maken te hebben. De werkgroep helpt bij ieder idee om je leefomgeving te verbeteren.

> Lees Szaai Groen

De werkgroep het groene spoor zet zich in voor de realisatie van een Groen Spoor vanaf het Eemplein tot bos Birkhoven. Op diverse plekken wordt gewerkt aan meer en aantrekkelijker groen.

> Lees meer

Groen in je tuin

Ook jouw eigen tuin kan natuurlijk ‘groen’. Ook een goede afwatering bij met name hoosbuien is een thema waar ook vanuit de gemeente Amersfoort aandacht voor is, want het rioolstelsel kan de overvloed niet verwerken bij extreme buien. Vooral in tuinen zijn veel maatregelen denkbaar om het overtollige water in de bodem weg te laten zakken. Een ‘klimaatbestendige tuin’ noemen we dat. Er is veel informatie beschikbaar en je kunt ook persoonlijk advies krijgen voor jouw tuin. Hier vind je meer informatie over deze campagne: https://www.hetgroenehuisamersfoort.nl/netwerk-operatie-steenbreek-amersfoort