Wie zijn wij?

Duurzaam Soesterkwartier is een vereniging van en voor bewoners. In allerlei projectgroepen zetten we ons in voor duurzaamheid in de Amersfoortse wijk Soesterkwartier.

Sinds 2009 zetten gedreven vrijwilligers zich in voor allerlei initiatieven die op één of andere manier  duurzaamheid in de directe omgeving bevorderen. Het begon met straatfeesten, gezamenlijke spouwmuurisolatie, gezamenlijke aanschaf van zonnepanelen. In de loop van de jaren heeft een bonte verzameling kleine en grote projecten de wijk zichtbaar veranderd. Alles komt aan bod: huis – tuin – buurt – vervoer – sociaal – buurteconomie – en wat komt straks? Want wie met een goed idee komt, kan een nieuw project beginnen.

Lees meer in onze folder (pdf) of bekijk de projectpagina, want Duurzaam Soesterkwartier is precies dát wat we er met elkaar van maken.

Het bestuur van de vereniging bestaat uit drie personen: Hedwig van der Linden, Claudine Nève en Fedde Bloemhof. Zij zorgen voor de randvoorwaarden: een ruimte om bij elkaar te komen, afstemming waar nodig, jaarlijks een prikkelende event én deze website.

Lid worden?

Duurzaam Soesterkwartier streeft duurzaamheid na, maar ook het belang van u als wijkbewoner. Wilt u meedoen? U kunt voor weinig geld lid worden. De voordelen op een rijtje:

  • U profiteert van onze gezamenlijke aanpak om uw energierekening betaalbaar te houden
  • U blijft op de hoogte van alle duurzame initiatieven die wij in de wijk opzetten, via deze website en een nieuwsbrief, die een aantal keren per jaar uitkomt
  • U kunt goede ideeën inbrengen en meehelpen die uit te voeren, samen met buurtgenoten
  • Tijdens bijeenkomsten komt u in contact met kundige en enthousiaste wijkbewoners. U krijgt informatie over duurzame thema’s die voor u interessant zijn

Voor een vrijwillige bijdrage van €5,00 per jaar bent u al lid. U kunt zich hieronder aanmelden.

Lid worden

2 + 2 = ?

Vereniging Duurzaam Soesterkwartier
Soesterweg 314-A
3812 BH Amersfoort
telefoon: 06-20425747
e-mail: info(at)duurzaamsoesterkwartier.nl
rekening: NL84 TRIO 0197 6594 03

Opmerking:
De Vereniging Duurzaam Soesterkwartier zal uw persoonsgegevens niet zonder uw toestemming aan derden beschikbaar stellen. Wel geeft u ons, door lid te worden, het recht uw gegevens te gebruiken voor verenigingsactiviteiten die passen bij onze doelstelling, zoals informatie toezenden. U kunt zich als lid van de vereniging afmelden door dit schriftelijk of per e-mail kenbaar te maken bij de vereniging.