regen sparen
 • Contact personen

  Claudine Nève,

  Fedde Bloemhof

 • telefoon

  nul zes 23254948

Kom en praat mee over manieren om je tuin beter te wapenen tegen de grillen van het klimaat. En schaf een regenton met korting aan.

Dinsdagavond 26 september van 8 tot 9 in het Projectenhuis, Noordewierweg 127.

(Laat ’t ons ook weten als je belangstelling hebt, maar verhinderd bent die avond)

Dit initiatief is een uitnodiging om met elkaar stappen te zetten om regenwater op te vangen, in de eerste plaats voor gebruik in de tuin.
Neem een regenton, zul je denken, waar is de vereniging voor nodig?
Wel, de vereniging (wij met elkaar dus) kan vast een nuttige bijdrage leveren:

 • Met elkaar kunnen we op zoek gaan naar de beste oplossing voor onze tuinen. Wat te denken van een voormalig vat voor olijven dat een tweede leven krijgt in de tuin? Duurzaam, betaalbaar én mooi (zie de foto). Maar deze ton is niet verkrijgbaar om de hoek en daar kunnen we elkaar helpen. Deze ton zal nu ongeveer E25 kosten dankzij een subsidie.
 • We zouden ook met elkaar kunnen nadenken over wat te doen als de ton vol is: een grindbak of infiltratiekrat is dan een mogelijkheid, maar dan  zijn er allerlei vragen als: hoe groot moet die zijn? Waar haal ik grind vandaag? Wat is voor mij een praktische oplossing? Enzovoort. Leuk om met elkaar uit te zoeken.
 • We kunnen de opties inventariseren voor wie een groen dak overweegt. Daar komen best lastige vragen om de hoek kijken, zoals: kan mijn dak het dragen? En wat is er nodig al we verder willen gaan en regenwater gaan gebruiken voor het toilet bijvoorbeeld?
 • We hebben subsidie voor de aanschaf van spullen om zo de drempel nog wat te verlagen.
 • Tenslotte is dit initiatief wellicht een welkom duwtje dat ons kan aanzetten tot actie…

Kortom: dit is een uitnodiging om de koppen bij elkaar te steken. Vul onderstaand formulier in. Dan nemen we binnenkort contact op.

regenton - hergebruikt

Ik heb belangstelling voor ‘regen sparen’