warmtescan
  • Contact personen

    Fedde Bloemhof

  • telefoon

    nul zes 46224827

Warmtescan actie winter ’22/’23

Een warmtebeeld-foto van de gevel geeft in een oogopslag informatie over de warmtelekken van jouw woning. Bewoners van het Soesterkwartier kunnen een individuele warmtescan voor hun huis aanvragen. Een vrijwilliger komt dan langs met de camera op een avond dat het weer er geschikt voor is (zon, wind en regen zijn ongunstig). Samen met deze ‘fotograaf’ bespreek je de foto’s om een indruk te krijgen van de stappen die je kunt zetten om het huis duurzamer te maken.

Heb je belangstelling voor een warmtescan? Laat ’t ons weten...

Veel gestelde vragen

Veel warmte uit woningen gaat verloren via ramen, daken en gevels. Een warmtescan laat zien waar warmtelekken zitten. Het is niet mogelijk om op basis van een warmtescan een precieze isolatiewaarde vast te stellen. Wel is het mogelijk om hiervan een indicatie te geven. Goede isolatie zorgt voor beter wooncomfort en een lagere energierekening. Daarnaast is isoleren een goede stap om uw woning te verduurzamen.

Een warmtefoto of warmtescan is een foto gemaakt met een thermografische camera. Deze vangt straling op van het gefotografeerde object (bijv. een woning) én de omgeving er omheen. Deze straling is afhankelijk van de temperatuur en met het menselijk oog niet te zien. De straling uit zich op het beeld in kleuren. Over het algemeen geldt: hoe roder, hoe warmer. Maar let op, een warmtefoto interpreteren is niet zo makkelijk als het lijkt. Daarom wordt hiervoor een expert ingezet.

 

De warmtescan wordt gemaakt wanneer de buitentemperatuur laag genoeg is. Toch wordt het aanbevolen wat extra te stoken voordat de warmtescan wordt gemaakt. Bij het maken van de afspraak geven we details.