warmtescan
  • Contact personen

    Fedde Bloemhof

  • telefoon

    nul zes 46224827

Wat is een warmtescan?

Een vrijwilliger komt bij je op bezoek met een warmtebeeldcamera. Zo’n camera maakt foto’s waarop geen kleuren, maar warmte te zien is. Als we een warmtebeeld van jouw gevel maken, dan is een warmtelek te herkennen aan een lichte plek op de foto. Op koude dagen is op een warmtescan dus heel goed te zien hoe het met de isolatie van je huis is gesteld.
Een bezoek duurt doorgaans ongeveer een uur.

Zo kun je warmtescan aanvragen

Door onderstaand formulier in te vullen en te versturen, geeft u uw belangstelling door. We nemen dan contact met u op om een afspraak te maken.

Let op: een warmtescan heeft alleen zin als de temperatuur buiten overdag onder de 10 graden Celcius is. Regen en zon maakt warmtebeelden onbruikbaar, dus geschikte dagen zijn schaars. Je kunt wel vast je belangstelling kenbaar maken. Dan nemen we contact op zodra er een gelegenheid is.

voorbeeld warmtescan

links een gewone foto, rechts een warmtebeeld

Heb je belangstelling voor een warmtescan? Laat ’t ons weten...

Veel gestelde vragen

Veel warmte uit woningen gaat verloren via ramen, daken en gevels. Een warmtescan laat zien waar warmtelekken zitten. Het is niet mogelijk om op basis van een warmtescan een precieze isolatiewaarde vast te stellen. Wel is het mogelijk om hiervan een indicatie te geven. Goede isolatie zorgt voor beter wooncomfort en een lagere energierekening. Daarnaast is isoleren een goede stap om uw woning te verduurzamen.

Een warmtefoto of warmtescan is een foto gemaakt met een thermografische camera. Deze vangt straling op van het gefotografeerde object (bijv. een woning) én de omgeving er omheen. Deze straling is afhankelijk van de temperatuur en met het menselijk oog niet te zien. De straling uit zich op het beeld in kleuren. Over het algemeen geldt: hoe roder, hoe warmer. Maar let op, een warmtefoto interpreteren is niet zo makkelijk als het lijkt. Daarom wordt hiervoor een expert ingezet.

 

De warmtescan wordt gemaakt wanneer de buitentemperatuur laag genoeg is. Toch wordt het aanbevolen wat extra te stoken voordat de warmtescan wordt gemaakt. Bij het maken van de afspraak geven we details.