• Contact personen

    Roos en Claudine

  • telefoon

    ???

Valt je ook op hoeveel zwerfvuil er ligt in het Soesterkwartier? Doe mee met onze Schoon Soesterkwartier prikacties.

Na onze allereerste prikactie in 2018 hebben we door het jaar heen op een aantal dagen mensen en materiaal verzameld om met elkaar een stukje wijk op te ruimen. Het zijn vrolijke acties waarbij we het nuttige met het aangename verenigen: prikstokken en zakken, maar ook wat lekkers.

Zaterdag 16 september 2023 is de World Cleanup Day. Wereldwijd vinden er die dag acties plaats tegen zwerfvuil, wij organiseren opnieuw een opruimactie voor zwerfafval op de Noordewierweg.

Van 10.00 tot circa 14:00 staan we bij Bosshardt (naast de Emmauskerk). Kom je weer helpen? Wij hebben zwerfvuilprikkers, handschoenen, afvalzakken en hesjes in allerlei maten. Na afloop staat er bij Bosshart een kopje koffie /thee of limonade klaar om na te praten en elkaar te ontmoeten.

Kinderen zijn welkom, voor hen maken we het een leuke ochtend:

Om 10:30, 11:30 en 12:30 wordt bij Bosshardt voorgelezen door Bibliotheekjuf Kasthury uit het boek Egalus van Marije Tolman. In dit boek, dat zich afspeelt in de sjeestijd, wordt het verhaal verteld over afvalprik-held Egalus.

De mascotte van KEISchoon033; Dustbin zal tijdens haar ronde door Amersfoort ook het Soesterkwartier aan doen.

Voor elke kind dat meehelpt ligt er de KEISchoon033 Afvalbingokaart en een leuke kleurplaat klaar.

We rekenen op een grote opkomst, want alleen samen houden we onze mooie wijk schoon. Aanmelden is niet nodig. Zien we je de 16e?

ABC Amersfoort, Schoon Soesterkwartier in samenwerking met Bij Bosshardt en de winkeliersvereniging pakken met deze actie samen het Soesterkwartier aan!

Meedenken?

Heb je een idee hoe dit aan te pakken of wil je hierover meedenken? Of wil je de handen uit de mouwen steken?

Dan is werkgroep Schoon Soesterkwartier iets voor jou.

Wij (Roos en Claudine) zijn deze werkgroep gestart omdat we denken dat onze wijk nog mooier kan worden als er minder zwerfvuil zou liggen. We gaan hier op een positieve manier aandacht voor vragen. En af en toe, samen met andere bewoners, aan de slag met zakken en prikkers in onze buurt. Wie weet wat of wie je daarbij gaat tegenkomen!

Wil je ons versterken, stuur een berichtje.