• Contact personen

    Fedde Bloemhof

  • telefoon

    0646224827

Wie heeft zin om met mensen in gesprek te gaan over energiebesparing in huis?

We willen mensen in onze wijk bezoeken voor wie de energierekening niet of nauwelijks op te brengen is. In veel gevallen is dat buiten hun schuld, bijvoorbeeld doordat het huis zo lek is als een mandje. Dan zijn de stookkosten onevenredig hoog, terwijl je als bewoner soms geen invloed hebt op die ‘lekkage’. Bijvoorbeeld als je huurt, of als je huis een monument is waardoor je aan ingewikkelde regels moet voldoen.

In de praktijk blijkt dat met simpele maatregelen best wat van die rekening afgesnoept kan worden. Iedereen weet dat het helpt om een gloeilamp te vervangen door een zuinig exemplaar, maar er zijn ook minder voor de hand liggende stappen denkbaar die echt een verschil kunnen maken. Juist in deze situaties kun je elkaar als bewoners op weg helpen: samen ontdekken hoe je met eenvoudige maatregelen energie – dus ook geld – kunt besparen.

Vereniging Duurzaam Soesterkwartier vindt dat iedereen mee moet kunnen doen als het om energiebesparing gaat. Daarom starten wij dit project.

Wat we van je vragen is een warm hart voor de wijk: als je het leuk vindt om met buurgenoten in gesprek te gaan, dan ben je geschikt!
Kennis is niet vereist, want die wordt je aangereikt in een training van drie middagen. De data bepalen we zoveel mogelijk met elkaar

Bewoners die zelf weinig mogelijkheden om (grote) aanpassingen te doen in de woning, hebben wél invloed op hun eigen energie gedrag en de apparaten die ze in huis hebben en gebruiken. Deze basistraining focust op de mogelijkheden die bewoners hebben om energie te besparen door relatief kleine aanpassingen en door ander gedrag. Daarnaast is er veel aandacht voor het voeren van een goed gesprek en bezoek en we een woning om een gesprek en woning ‘scan’ in de praktijk te ervaren. Bij voldoende belangstelling wordt de training in Amersfoort gehouden.
Hier vind je meer informatie.