aftrap ‘Operatie Steenbreek Openbare Ruimte’

Op woensdag 29 mei 2019 geeft wethouder Kraanen de aftrap van Steenbreek Openbare Ruimte. Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ roept de gemeente Amersfoort inwoners op om ideeën in te zenden om de openbare ruimte te vergroenen.

Samen maken we de stad groener

Steenbreek Openbare Ruimte gaat over het vervangen van overbodige bestrating door groen. Hiermee geven we ruimte voor het opvangen van regenwater tijdens hoosbuien, bieden we verkoeling tijdens hitte en voedsel voor insecten en vogels. De campagne duurt in totaal vier jaar en jaarlijks selecteren we een aantal wijken. Dit jaar starten we in de wijken Nieuwland, Hooglanderveen, Soesterkwartier en Bergkwartier. Bewoners krijgen vanaf 29 mei tot en met 30 juni 2019 de gelegenheid om een vergroeningskans in te dienen. De uitvoering vindt plaats in het plantseizoen 2019-2020.

Aftrap campagne

Tevens ben u van harte welkom om bij de aftrap te zijn. Deze start om 15:00 uur ter hoogte van de Bitterkruid 61 te Nieuwland. Wethouder Kraanen vergroent daar de ruimte rondom een drietal bomen (de zogenaamde boomspiegels). Voor meer informatie kunt u kijken op www.amersfoort.nl/steenbreekof neem contact met ons op: Lotte Kester 06-15188366 of Huseyin Pinar 06-38313613.