De Vereniging Duurzaam Soesterkwartier wint de jaarlijkse Natuur en Milieuprijs

Amersfoort – 12 november 2010. De Vereniging Duurzaam Soesterkwartier heeft vandaag in Zandfoort aan de Eem de jaarlijkse Natuur en Milieuprijs in ontvangst mogen nemen. Wij krijgen deze prijs omdat we volgens de jury voor iedereen een voorbeeld kunnen zijn voor initiatieven op het gebied van energie en klimaat. Wij zijn hier erg blij mee. We hebben bloemen, duurzame wijn, een prachtige certificaat en een geldbedrag van 1000 euro in ontvangst mogen nemen, die we gaan besteden aan de activiteiten van onze vereniging.

 

Voorzitter Willem Hamels nam de prijs enthousiast in ontvangst en lichtte aan het publiek toe welke activiteiten er dit jaar zijn ondernomen (energiebesparing op straatniveau, zon op school), welke in oprichting zijn (een ecowijk, wijkmolen en misschien een duurzaam energiebedrijf) en legde uit dat de vereniging draait op de medewerking van een groot aantal buurtbewoners uit het Soesterkwartier. Dat maakt het initiatief sterk en heeft de interesse gewekt van de gemeente Amersfoort en diverse andere organisaties die soortgelijke initiatieven willen ondernemen.

 

Pluimen waren er ook voor het monument in Driebergen, dat energieneutraal is gerenoveerd, en voor IVN Veenendaal. De prijs wordt ieder jaar uitgedeeld door de Natuur en Milieufederatie Utrecht (http://www.nmu.nl/)

Zie ook het bericht op de website van RTV Utrecht.